
Ο illy σε σπυρί απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να παρασκευάσουν έναν espresso της δικής τους προτίμησης, παρεμβαίνοντας στην πρώτη ύλη, παίζοντας τον ρόλο ενός home-barista και μετατρέποντας το απλό παρασκευαστικό του καφέ σε μια μικρή ιεροτελεστία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χρήση μύλου άλεσης. Ανάλογα με το βαθμό άλεσης έχουμε και την αντίστοιχη εκχύλιση καθώς και ποικιλία σε ένταση γεύσης και αρωμάτων. Για έναν καφέ αρωματικό, όξινο και ελαφρύ, ρυθμίστε το μύλο για χονδρή άλεση. Για έναν καφέ πιο έντονο με πλούσιο σώμα δυνατή γεύση ρυθμίστε το μύλο για λεπτή άλεση. Σε κάθε δοχείο ο καφές βρίσκεται υπό πίεση ώστε να αναδεικνύονται και εξελίσσονται τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του καφέ.